Hoe ik begon als coach in Friesland…

Toen ik ongeveer 8 jaar was – ik zat in groep 4 – zijn wij als gezin van Brabant naar Friesland verhuisd. Ik weet nog goed dat ik een tekening maakte vlak voordat de verhuizing plaats zou vinden. Ik tekende twee huizen en met een mensje (ikzelf) er tussenin. Als mijn klasgenootjes ernaar vroegen zei ik: “ik vind het spannend maar ik heb er ook zin in.” In het begin voelde het voor mijn broertje, mijn zusje en ik een beetje alsof we naar het buitenland gingen verhuizen. Achteraf gezien, denk ik, heeft dit vooral te maken gehad met de reactie van anderen: HELEMAAL naar Friesland?! Wij waren dan ook blij verrast toen we er na de verhuizing achter kwamen dat ook in Friesland gewoon Sesamstraat op de televisie werd uitgezonden.

Daarna heb ik ruim 10 jaar in Friesland gewoond. Toen ik eenmaal achttien jaar was, kon ik niet wachten om op mijzelf te gaan wonen, maar vooral: om naar de stad te vertrekken. Zo geschiedde. Wederom heb ik ongeveer 10 jaar in Utrecht en Amsterdam gewoond, maar ook gestudeerd en gewerkt.

En nu……..

Weer terug in Friesland. Ongeveer een jaar geleden besloten mijn partner en ik de stad te verruilen voor natuur en een wijdere omgeving. Friesland was voor ons logisch aangezien we hier beide zijn opgegroeid.

Hoe ik begon als coach in Friesland

Mijn eigen coachpraktijk opzetten in Friesland was misschien wel minder makkelijk geweest als wij niet het geluk hadden gehad om ook op een plek neer te strijken die zich daar uitermate goed voor leent.

Wellicht dat het een en ander elkaar ook heeft versterkt. Mijn droom om een als coach in Friesland te beginnen heeft ons misschien wel overtuigd om juist voor deze plek te kiezen. Aan de andere kant kan deze plek mij ook gestimuleerd hebben om mijn droom om als coach in Friesland te starten ook daadwerkelijk na te jagen.

Wie zal het zeggen?

Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat het klopt: hier coachen, in Friesland, en op deze plek.

Voor diegene die geen beeld hebben bij de plek: Neeltje de Quaij Coaching is gevestigd in Bantega – een dorpje tussen Schoterzijl, Echtenerbrug en Lemmer in. Deze regio kenmerkt zich door drassig land, riet, grote verscheidenheid aan vogels en de rivier de Tjonger. Onze boerderij ligt 500 meter van de weg. Je kunt gerust zeggen dat het nogal afgelegen is. Zodra je de Schoteruiterdijk afdraait, rijd je een pad op wat naar het huis leidt. De boerderij ligt aan de Tjonger. Vroeger was de enige verbindingsweg via een pont over het water, toen bestond de Schoteruiterdijk nog niet.

Mijn coachpraktijk is aan huis, van waaruit je de Friese natuur direct ervaart. Je ontkomt er niet aan. Overal word je omringd door Friesland! Hier wonen is voor mij een gelukkig makende beslissing geweest. Vanuit deze attitude en op deze bijzondere plek ontvang ik je graag voor een coachgesprek.

Wees welkom, neem hier contact op voor de mogelijkheden.

Mocht je eerst nog graag wat meer over Neeltje te weten willen komen, lees dan vooral hier wat meer informatie of neem een kijkje op Facebook, Instagram of Linkedin.

P.S.:

Neeltje de Quaij Coaching is ondanks de afgelegen ligging centraal gelegen in Noord Nederland. Het is in 10 minuten te rijden vanaf Lemmer, 20 minuten vanaf Heerenveen en ongeveer een half uur vanaf Drachten. Mocht je uit Overrijsel komen, dan is het ongeveer 40 minuten vanaf Meppel en 30 minuten vanaf Steenwijk. Mocht je uit Emmeloord komen: ongeveer 20 minuten rijden en je bent bij mijn coachingspraktijk in Friesland!

Coaching Friesland